Overgewicht

Overmatig eten is de meest voorkomende eetstoornis. Vaak is het gevolg van psychische en emotionele problemen vanuit het verleden of in het heden. Mensen gebruiken eten om van hun problemen weg te vluchten en het leven aan te kunnen. Maar uiteindelijk kan het hun het leven kosten.

Heb je de neiging om te veel te eten bij stress, drukte, veranderingen? Geeft je lichaam signalen af dat je hele systeem daardoor overbelast is? Voel je je moe en wil je het liefst slapen na het eten? Heb je last van de pijnlijke gewrichten? Heb je spataderen? Hoe zit het met je spijsvertering en je stoelgang? Is je adem slecht? Is je conditie zo slecht dat je met moeite de trap op kan lopen? En hoe zit het met je suikerspiegel?

Wacht alsjeblieft niet langer en zoek hulp! Hoe langer je wacht hoe meer negatieve gevolgen je zult ondervinden. Je hebt maar 1 lichaam en daar moet je het mee doen!

Soms kiezen mensen voor de maagverkleining zonder zich te realiseren dat overeten in de eerste instantie een psychisch probleem is. Als je dat niet oppakt, blijft de wortel van het probleem bestaan. Maagverkleining verlost je niet van je eetobsessie. De eerste stap is om je probleem onder ogen durven te zien. Samen met je hulpverlener kun je proberen achter te halen waar de wortels van dit probleem liggen. Stap voor stap kun je vooruitkomen. Als je het zelf wil. Zonder eigen wil en een stukje zelfdiscipline kom je helaas niet verder.

Persoonlijk adviseer ik nooit strenge martelende diƫten die je weken/maanden vol moet houden. Niet iedereen houdt het lang vol. Vaak raken mensen ontmoedigd en vallen terug in het oude patroon. Het gaat erom dat je anders leert eten. Minder, gezonder, bewuster. Je mag genieten van eten, maar het is verkeerd als je leven vooral om eten draait als troost en toevlucht.

Verder gaan de veranderingen in je voedingspatroon altijd samen met voldoende beweging. Het is goed om te kijken wat in deze fase mogelijk is, zodat je je lichaam opbouwt maar niet overbelast.

Als voedings-, leefstijl- en sportcoach wil ik je graag helpen om af te vallen en op het juiste gewicht te blijven. En niet door middel van een eenzijdig en onnatuurlijk dieet, maar door de nieuwe manier van leven te ontdekken. Als je voedsel gaat eten die natuurlijk en eenvoudig is en voldoende beweegt, hoef je niet op dieet.

Ben je woonachtig in Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern, Harmelen, Woerden, neem gerust contact met me op. Dank voor je vertrouwen!


Maak vrijblijvend een afspraak