Maak een afspraak

Supplementen

Het is in deze tijd niet makkelijk om natuurlijk, onbewerkt en uitgebalanceerd te eten. Groenten en fruit worden vaak genetisch gemanipuleerd, in de verarmde bodem gekweekt, meerdere malen bespoten met chemicaliën, te vroeg en onrijp geoogst en te lang bewaard. Dat allemaal ten koste van de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Bewerkt voedsel (denk aan ingeblikte producten, kant en klare maaltijden, zoetigheden, sausjes, enz.) bevat veel toegevoegde chemicaliën, suiker en zout. Zijn de voedingsmiddelen die soms een aantal jaar bewaard kunnen
worden nog vers? Zitten daar nog voldoende levende voedingsstoffen in? Dit betwijfel ik…

Vleesproducten zitten vol dierlijke groeihormonen en antibiotica. Als je denkt dat het geen invloed heeft op je eigen hormonale balans en op je algemene gezondheid, dan
moet ik je helaas teleurstellen.

Het begrip ‘evenwichtige voeding’ is achterhaald door een welvaartsverschijnsel. In de afgelopen eeuw zijn er meer dan 10 miljoen nieuwe chemische stoffen door ons ontwikkeld. In de afgelopen 60 jaar zijn zeker 3500 daarvan aan onze voeding toegevoegd. Logisch dat onze behoefte aan vitaminen en mineralen is daardoor flink toegenomen.

En wat voor werk moet ons lichaam verrichten om de chemische stoffen die we binnenkrijgen door luchtvervuiling en bewerkt voedsel te neutraliseren?

We leven in een heel ander wereld dan die van onze voorouders. Om al deze redenen is een goede ‘multi’ (vitaminen en mineralen supplement) helemaal niet overbodig in ons westerse voedingspatroon. Heel vaak missen we vitaminen C, D, B, mineralen zink en magnesium, essentiële vetzuren enz.

Belangrijk: Vitaminen en mineralen supplementen zijn aanvulling op onze voeding, geen vervanging ervan! De combinatie van voedingssupplementen met een evenwichtige voeding van ongezuiverde producten zou een wijze aanpassing zijn.

Ik help je graag met het vaststellen van mogelijke tekorten aan vitaminen en mineralen en het zoeken naar de juiste oplossing door de nodige aanpassingen in je voeding en een goed supplement.


Maak vrijblijvend een afspraak